Sunday, September 6, 2009

xtvt koinsan spjg ramadhan

berbagai-bagai aktiviti yang di jalankan sepanjang ramadhan . program yg biasa di lakukan ialah memberi buah kurma untuk semua pelajar . sumbangan buah kurma dr pihak koinsan kpd pelajar di beri sebelum menyambut ramadhan. setaip pelajar menerima satu pek kurma.
selain itu setiap hari khamis , pihak koinsan memasak bubur lambur utk di edarkan kpd pelajar dan masyarakat sekitar taman rakyat. setiap pelajar di bekalkan dgn satu bungkus bubur lambuk utk juadah berbuka puasa.


antara program lain, terdapat projek yang telah di jalankan bersama Haluan Cawangan Kedah (salah satu badan NGO) mengutip sumbangan ramadhan utk di berikan kepada fakir miskin. alhamdulillah sumbangan dari parents asuhan, tadika dan sekolah rendah ummi amatlah menggalakkan. sumbangan2 itu terus serahkan kpd yg memerlukan.


2 minggu sekali program berbuka puasa bersama2 anggota koinsan di jalankan pd hari rabu.koinsan juga membuat hamper utk fakir2 miskin. ada juga hamper2 ni di order dr org ramai utk di berikan kpd fakir miskin.No comments: